Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Dekanımızdan Fakültemizi Tercih Eden Öğrencilerimize Mesaj

Screenshot 20210901 130611

  

Sevgili İlim ve İrfân Tâlipleri;

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültemizi tercih edeceğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Fakültemizdeki çok kıymetli, tecrübeli ve ilmî donanıma sahip öğretim elemanlarının, bir aile yuvası sıcaklığı içinde sizleri bağrına basarak sadece milletimizin değil, tüm insanlığın mutluluk kazanmasına vesile olabilecek şekil ve nitelikte yetiştirilmeniz ve ayrıca peygamberlerin vârisleri olarak birer gönül ehli olabilmeniz için, ellerinden gelen maddî ve manevî bütün imkânlarını kullanacaklarından emin olabilirsiniz. 

“Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?”, “Kulları içinde Allah’a gerçek mânada saygı ve bağlılık gösterenler, İlâhî hakikatleri hakkıyla anlayıp kavrayan kimselerdir” düstûrlarından hareketle İslâm’ı sahih ve doğru kaynaklardan öğrenip öğrendiklerini hayata geçirerek her konuda insanlara rehber ve birer güzel örnek olmak için “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hedefi doğrultusunda çıktığınız bu meşakkatli ancak bir o kadar kutlu yolda hiç usanmadan, bıkmadan hep birlikte büyük bir özgüven, emniyet ve mutluluk içerisinde yürüyeceğinizi ümit ediyorum. 

Sevgili Gençler !

Bizler dinin sadece kitaplarda değil, hayatta olması gerektiğine inanıyoruz. Toplumla daha fazla buluşan, topluma daha fazla hizmet götüren bir İlahiyat Fakültesi hedefliyoruz. Bu vesileyle Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tercih eden siz değerli öğrencilerimize en kalbî sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor ve değerli âilelerinizi tebrik ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının şahsınız, âileniz ve bütün Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan içtenlikle niyaz ediyorum. Allah'a emânet olunuz. 

Prof. Dr. Metin YURDAGÜR