Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’tan Fakültemize Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 03 Mart 2022 tarihinde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesini ziyaret ederek, Üniversitemiz yönetimi ve fakültemiz akademisyenleri ile bir araya geldi.

Ziyarette, öğrencimiz ile personelimiz ile görüşen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İlahiyat Fakültesi Binasında bulunan Senato Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün ve İlahiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz ile birlikte fakülte akademisyenlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

Rektörümüz, ilimize ve Üniversitemize gerçekleştirmiş oldukları ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda konuşan Dekan Prof. Dr. Yurdagür, Başkan Erbaş’ın teşriflerinden dolayı onur duyduklarını belirterek, fakültemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda, İlahiyat Fakültelerinin öneminden bahseden Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş, Günümüzde din hizmetleri alanında İlahiyat mezunlarının %90’ının istihdam edildiğini bu nedenle kalifiyeli eğitim almalarına önem verdiklerini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda yaptığı çalışmaları dile getirdi.

Toplantının ardından Muhammed İhsan Oğuz Vakfı tarafından yaptırılan Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Fakültesi binasını gezen Başkan Erbaş, Muhammed İhsan Oğuz Müzesi ile Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgiler aldı ve anı defterini imzaladı.