Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Doktora Öğrencisi Fakültemizde Staj Yapmaktadır

Bugüne kadar, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Kastamonu Üniversitesi de (Türkiye) dahil olmak üzere dünyanın en büyük 300'den fazla üniversiteleri ile işbirliği yapmıştır.

Uluslararası akademik hareketlilik, son yıllarda üniversite gelişiminin önemli bir yönü haline geldi. Her yıl El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencileri Kastamonu üniversitesinde staj yapmaktadır.

Ben Feride Kamalova. Şuan doktora eğitim programı kapsamında Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Kastamonu Üniversitesi Rektör yardımcısı, Profesör. Dr. Ali Rafet Özkan danışmanlığında üç aylık süre ile staj yapmaktayım. Staj sırasında bilimsel makale yazma becerileri, araştırma çalışmaları aldım. Kastamonu Üniversitesi kütüphanesini ziyaret ettim, e-Kataloğu okudum, araştırma çalışmalarım için birçok yararlı malzeme aldım. Profesör Dr. Ali Rafet Özkan hocamızın derslerine katıldım.

Ayrıca, araştırma çalışmam « Kazakistan'ın Kutsal mekanlarını İnceleme » olduğu için Türkiye'de kutsal yerleri belirleme yöntemini inceledim. Türk araştırmacılarının çeşitli eserlerini analiz ettim. Böyle değerli bir deneyim yaşamamda bana bu fırsat veren üniversiteme minnettarım. Ayrıca, beni Turkiye’ye davet ederek Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve hocaları ile tanıştırarak bana bu fakültenin bütün imkanlarından yararlanma fırsatı veren danışmanım Prof. Dr. Ali Rafet Özkan hocama ve İlahiyat Fakültesi dekanlığına teşekkür ederim.

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Kültür ve Din Bilimleri Bölümü hakkında herhangi bir ayrıntıyla ilgileniyorsanız, şu linki ziyaret edebilirsiniz.  http://www.kaznu.kz/en/10844/page/