Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Milletvekili Metin Çelik Üniversitemizde ve Fakültemizde İncelemelerde Bulundu

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Üniversitemizi ziyaret ederek yapımı tamamlanan ve yürütülmekte olan inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

Rektörümüz ile birlikte ilk olarak Muhammed İhsan Oğuz'un ailesi ve yakınlarının kurduğu dernek tarafından yaptırılan Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Fakültesi Binası’na geçen Milletvekili Metin Çelik, burada Dekan Prof. Dr. Metin Yurdagür ve Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dernek Başkanı M. İhsan Oğuz tarafından karşılandı.

M. İhsan Oğuz tarafından Muhammed İhsan Oğuz Salonu'nda ve Uygulama Araştırma Merkezi'nde yapılmakta olan ilmî çalışmalar ve mekanlar hakkında bilgi sunuldu.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Mehmet Atalan ile birlikte Yapı İşleri Teknik Daire Başkanımız Esat Çelik’in de eşlik ettiği ziyarette yapımı tamamlanan Fakülte binasında incelemelerde bulunan Milletvekilimize, İlahiyat Fakültemiz içerisinde bulunan Senato Salonu’nda Dekanımız tarafından Fakültenin genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Görüşmede ayrıca, Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Fakültesi Binası'nın açılış töreni için Milletvekilimiz Av. Metin Çelik'le istişarede bulunuldu.

Milletvekili Çelik burada yaptığı konuşmada; “16.200 m2 kapalı alana sahip olan Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Fakültesi binasında her türlü imkanı öğrencilerimizin hizmetine sunan Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkanı Sayın Av. Abdülhalik Oğuz beye, ailesine ve dernek mensuplarına gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüşmenin ardından Milletvekili Çelik, Rektörümüz ve yönetim eşliğinde yakın bir zamanda açılacak olan Spor Kompleksini ziyaret ederek, buradaki spor alanlarını tek tek inceledi.

Ardından yapımı devam eden diğer binaları da gezen Milletvekilimiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Teknokent A.Ş. Binası ve Morfoloji (Eğitim) Binalarında incelemelerde bulunarak gelinen aşamalar hakkında bilgiler aldı.

Çalışmalardan ve gelinen aşamalardan memnun olduğunu belirten Milletvekili Çelik, yakın zamanda yapılacak olan bir açılış merasimi ile bu tesislerin Üniversitemiz öğrencilerine ve halkımıza hizmet vermeye başlayacağını ifade ederek, Üniversite yönetimine ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.