Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

"Modern Dünyanın Merhamet Yoksulluğuna Çare: Rahmânî Ahlâk" Konferansı Gerçekleştirildi

Fakültemiz, Diyanet İşleri Eski Başkanı, Uluslararası İslâm Düşünce Vakfı/İslâm Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımlarıyla 08 Mart 2022 tarihinde "Modern Dünyanın Merhamet Yoksulluğuna Çare: Rahmânî Ahlâk" konferansını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gören konferansın açılış konuşmasını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür yaptı.

Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün ardından konferansta konuşmalarını gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Bütün varlık ve kâinat bize emanet. Ancak insanoğlu buna ihanet ediyor. Yaratıcı ile olan misakileri yok sayarak sadece toplumsal sözleşmeler ile düzeni sağlayacağını sandı ama öyle olmadı. Dünya savaşları ve sömürgeler meydana geldi. Bütün bu savaşlar insanoğlunun git gide bu merhameti kaybettiğini gösterdi. İnsanoğlu yetimhaneler yaptı ama yetim başını okşamayı unuttu. Yaşlı evleri yaptı ama yaşlıya hürmeti unuttu” dedi.

Rahmani ahlakın kitaplarda gizli kalmamasını gerektiğini düşündüğü için bununla ilgili dersler ve konferanslar yaptığını dile getirerek, “Rahmani ahlak dediğimiz olay merhametin üstüne inşa edilir. Merhamet değerleri içinde aşk, sevgi, adalet ve tevazu vardır. Merhamet acı duygusundan ibaret değildir. Yalnızca Allah’ın rahmetini ve kullarını anlatan bir şey de değildir. Merhamet hayatın inşasıdır” dedi.

Konferans, Rektörümüz Prof.Dr Ahmet Hamdi Topal’ın Prof. Dr. Mehmet Görmez’e hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Ardından Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez; İlahiyat Fakültesi binasını ziyaret ederek, Senato Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, İlahiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz ile birlikte fakültemiz akademisyenleri ile bir araya geldi.