Fakültemizde Pedagojik Formasyon dersleri isteğe bağlı olduğundan son sınıf ve mezun durumunda olan öğrencilerin isimlerinin Öğretmenlik Uygulaması dersi için Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir. Öğretmenlik uygulaması staj dersini almak için 15 Ocak 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar İlahiyat Fakültesi web sitesi Dokümanlar kısmını tıklayıp açılacak pencereden “Öğretmenlik Uygulaması Online Başvuru Formunu” tıklayarak müracaaat edilmesi gerekmektedir. 2018 müfredatına tabi olup güz döneminde öğretmenlik uygulamasını alan öğrencilerin bahar dönemi için tekrar müracaat etmelerine gerek yoktur. Müracaat etmeyen öğrencilerin daha sonra kesinlikle isimleri Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmeyecektir.