Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz'de Rektörümüzün de Katılımıyla Akademik Genel Kurul Yapıldı

16.01.2023 tarihinde saat 16:00'da Fakültemizin Konferans Salonu'nda düzenlenen "İlahiyat Fakültesi 23-24 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Sonu Akademik Genel Kurulu"na Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da katıldı.  Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Atalan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile İlahiyat Fakültesi akademik kadrosunun da hazır bulunduğu toplantı, Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın konuşmalarıyla başladı.  Konuşmalarında üniversitelerin misyonlarından bahseden Rektörümüz, sosyal, kültürel, ilmî ve iktisadi sahalarda üniversitelerin şehrin öncü kuvveti olarak faaliyet yürütmesi gerektiğini; şehrin yetişmiş insan gücünü bir çatı altında toplayan kuruluşlar olarak üniversitelerin en mühim vazifelerinden birinin bu olduğunu ifade etti. Rektörümüz, konuşmalarının devamında üniversitemizin yükselen kalitesinden ve sıralamasından bahsederek mevcut güç potansiyelimiz ve beşerî sermayemiz açısından bakıldığında, gerekli atılımların yapılması ve hedef odaklı çalışmaların artırılması hâlinde kısa zamanda çok daha iyi neticelere ulaşmamızın mümkün olduğunu; bu minvalde tüm akademik kadromuz tarafından yüksek bir mesuliyet duygusu ve mesai mefhumu kabul etmeyen akademisyenlik anlayışıyla gayret gösterilerek araştırma geliştirme çalışmalarının yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Bu noktada ortak çalışmaların, proje fırsatlarının, akademik araştırma destek programlarının ciddi girişimlerle değerlendirilmesinin elzem olduğunu ifade eden Rektörümüz, eldeki imkânların verimli kullanılması hâlinde İlahiyat Fakültesi'nin de çok kısa zamanda ciddi bir yükseliş gerçekleştirebilecek potansiyelde olduğunu söyledi.
 
Toplantının devamında Kalite Koordinatörlüğü'nde görevli Öğr. Gör. Dr. İbrahim Budak tarafından bir sunum yapıldı. Uluslararası Yükseköğretim değerlendirme kuruluşları ve bunların göstergeleri hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. İbrahim Budak, bilinçli hareket edilmesi hâlinde zor görülen birçok yayın ve proje fırsatlarının değerlendirilebileceğini, bu sayede de üniversitemizin başarı grafiğinin yükseleceğini ifade etti. Sunuma özellikle projeler konusunda katkı veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, kısa ve uzun vadede hedef odaklı çalışmalarla yükseldiği gözlenen proje başvuru ve kabul oranları ile bilimsel yayınlarımızın, nitelik ve nicelik olarak yükseliş devresini istikrarlı bir şekilde sürdüreceğini ifade etti. Toplumsal katkı, eğitim, sosyal sorunlar, ahlaki ve kültürel meselelere dair beşerî/sosyal bilimler alanlarını ilgilendiren proje çağrılarının İlahiyat Fakültesi'ni doğrudan alakadar ettiğini ifade eden Prof. Dr. Ömer Küçük, öğrenci projelerinden başlayarak yavaş yavaş yerleşmeye başlayan proje kültürünün, bu çağrıların değerlendirilmesi neticesinde ciddi bir aşama katedebileceğini bildirdi. 
 
Toplantıda İlahiyat Fakültesi akademik kadrosunun soru, görüş ve önerileri alındıktan sonra son söz olarak tüm hocalarımıza başarılı bir akademik yaşam temennisinde bulunan Rektörümüz, ilmî ve akademik anlamda daima fikir, görüş ve desteklere açık olduklarını; bununla birlikte tüm akademik kadromuza her konuda destek olmaya da devam edeceklerini ifade etti.