Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencilerimiz, al-Muterjim Adlı Dergide Filistin Temalı Şiirleri Arapçadan Türkçeye Tercüme Ettiler

Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özkanlı'nın fakülte öğrencilerimizle birlikte yürüttüğü Arapça-Türkçe çeviri dergisi ikinci sayısını yayımladı.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz, al-Muterjim adlı dergide Filistin temalı şiirleri, Arapçadan Türkçeye tercüme ettiler. Ancak, bu sayıda mütercimlerin isimlerine yer verilmedi. Tıpkı isimsiz binlerce Filistinli şehit gibi. Derginin Ocak sayısi  'İsimsiz mütercimler olarak susuyoruz; “Filistin” konuşuyor'  teması ile 1948'den bu yana Filistin’de şehit düşen kadın ve çocuklara ithaf edildi.

Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor daha nice derginin yeni sayıları ile okurları ile buluşmalarını temenni ediyoruz.

Derginin ilk sayısına buradan ulaşabilirsiniz.