Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Dekanımızdan Fakültemizi Tercih Eden Öğrencilerimize Mesaj

 

İlim ve İrfân Tâlibi Sevgili ve Değerli Öğrencilerimiz!

Mensubu ve mezunu olmakla övüneceğiniz Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğrenci olmayı tercih ettiğiniz için öncelikle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Fakültemizin çok kıymetli, tecrübeli ve ilmî donanıma sahip öğretim kadrosunun, bir aile yuvası sıcaklığı içinde sizleri bağrına basarak sadece milletimizin değil, tüm insanlığın mutluluk kazanmasına vesile olabilecek nitelikte yetiştirilmeniz, ayrıca Hz. Peygamber’in vârisleri olarak birer “gönül eri” olabilmeniz için, ellerinden gelen maddî ve mânevî her türlü imkânı kullanacaklarından emin olabilirsiniz.

“Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?”, “Kulları içinde Allah’a gerçek mânada saygı ve bağlılık gösterenler, İlâhî hakikatleri hakkıyla anlayıp kavrayan kimselerdir” meâlindeki ilâhî düstûrlardan hareketle İslâm’ı sahih ve doğru kaynaklardan öğrenip öğrendiklerini hayata geçirerek her konuda insanlara rehber ve birer güzel örnek olmak üzere “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” şeklindeki nebevî hedef doğrultusunda, çıktığınız bu zorlu ve meşakkatli ancak bir o kadar da kutlu olan yolda hiç usanmadan, bıkmadan, büyük bir özgüven, emniyet ve mutluluk içerisinde hep birlikte emin adımlarla hedefimize yürüyeceğimizi ümit ediyorum.

Sevgili Gençler !

Bizler, dinin sadece kitaplardaki satırlarda değil, yaşanan hayatta da kişilere rehber olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden de toplumla daha çok buluşan, cemiyetine daha fazla hizmet götüren bir İlahiyat Fakültesi olma idealine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tercih ederek aramıza katılan siz değerli öğrencilerimize en kalbî sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor, sizleri ve sizi yetiştiren değerli âilelerinizi tebrik ediyorum. 2023-24 Eğitim-Öğretim yılının şahsınız, âileniz, bütün İslâm âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan içtenlikle niyâz ediyorum.

Kalpleri Allah ve Peygamber; vatan ve millet; ezân, Kur’an ve Bayrak aşkıyla dopdolu; millî ve dînî geleneklerimizi yaşamaya ve yaşatmaya azimli; klasik dînî kaynaklarımızı akademik ölçülerde anlayıp değerlendirebilen, çağdaş problemlere halkımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak çözümler üreten, ülkemizin ihtiyaç duyduğu dînî hizmetleri özümseyip îfâ edecek yetişkinlikte ve azim dolu kararlı birer birey olarak mezun olmanızı şimdiden Allah’tan niyâz ediyorum. Allah'a emânet olunuz. Selâm, sevgi ve duâlarımla…

 

                                                                                                                                                                 Prof. Dr. Metin YURDAGÜR

                                                                                                                                                                                 DEKAN