Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Üniversitemizde "Cübbe Giyme Töreni" Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından 10 Ekim 2023 tarihinde akademik yükseliş gösteren profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri için “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi.

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleşen törende, akademik yükseliş gösteren 39 Profesör, 119 Doçent ve 198 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 356 öğretim üyesi cübbe giydi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2022-2023 akademik yılında Kastamonu Üniversitesi olarak çok sayıda akademik başarı elde edildiğini ifade ederek, yapılan akademik çalışmaların nitelik ve nicelik odaklı olduğunu vurguladı.

Kastamonu Üniversitesinin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE)Kalite Yönetim Belgesini alan ilk üniversite olduğunu söyleyen Rektörümüz, 4 lisans programının akreditasyonunun gerçekleştiğini ifade etti.

“Başarının arkasında proje kültürü ve hedef odaklı işbirliği bulunuyor”

Konuşmasında TÜBİTAK proje sayısının her yıl arttığına dikkat çeken Rektörümüz, TÜBİTAK 2209 öğrenci projelerinde son 3 yılda büyük bir başarı yakalandığını söyleyerek Üniversitemizin Türkiye’de üniversiteler sıralamasında en çok projesi kabul edilen üniversiteler arasında son iki yılda 4’üncü ve 6’ncı olma başarısını gösterdiğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu başarının arkasında proje kültürü ve hedef odaklı işbirliği çalışmalarının olduğunu vurguladı. 

Kastamonu Üniversitesinin, yayın sayısında son 4 yılda büyük başarı kaydettiğini söyleyen Rektörümüz, Scopus verilerine göre 2019 yılı uluslararası yayın sayısının 266 iken bu sayının 2022 yılında 432’ye yükseldiğine dikkat çekti. 2023 sonunda bu sayının 500’ün üzerinde olacağının tahmin edildiğini ifade eden Rektörümüz, bu sonuca ulaşmada akademisyenlere sağlanan fiziki ve bilimsel alt yapı ve araştırma imkânları ile güçlü teşvik ve iletişimin etkili olduğunu söyledi. Ayrıca Rektörümüz konuşmasında Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde oluşturulan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine giren 4 öğretim üyesini tebrik ederek daha fazla akademisyenin bu listeye girmesi temennilerinde bulundu.

"Akademi dünyasında Üniversitemiz yükselişe geçti"

2022-2023 yılında Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası platformda akademik sıralamalarda büyük başarı kazandığını söyleyen Rektörümüz, 2022-2023 akademik yılında Üniversitemizin başta ODTÜ URAP Araştırma Laboratuvarı’nın yaptığı sıralamada başarı grafiğinin yükseldiğini dile getirerek, Üniversitemizin aynı dönemde Times Higher Education (THE), uluslararası alanda belirli bir standardı yakaladığının altını çizdi.

İlk defa 2020 yılında dünya üniversiteleri arasında 543’üncü sıradan Greenmetric sıralamasına giren Üniversitemiz 2022-2023 akademik yılında Dünyada 348’inci Türkiye’de ise 28’inci sırada yer alma başarısını gösterdiğini ifade eden Rektörümüz, bu başarılarla ülke içinde ve dışında saygın bir üniversite olma yolunda el birliği ile atılan başarılı adımlarla üniversitemizin marka değerinin de giderek yükseldiğini vurguladı.

Rektörümüz,  2019-2023 yılları arasında Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör olan Öğretim Üyelerini başarılarından ötürü tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Tören, Kastamonu Üniversitesi’nin tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında görev yapan ve akademik kadrolarında yükselen akademisyenlerin cübbe giymesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.