Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı iş birliğinde, üniversite öğrencileri arasında Hafızlık ve Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma alanlarında düzenlenen Üniversiteler Arası Yarışmaların üçüncüsü, 2026 yılında gerçekleştirilecektir.
Söz konusu yarışmalar; üniversiteler ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki iş birliğini güçlendirmek, üniversite öğrencilerinin Kur’ân-ı Kerîm’i güzel okuma becerilerini geliştirmek, hafız olan öğrencilerin hafızlıklarını muhafaza etmelerine katkı sağlamak ve ulusal düzeyde tecrübe kazanan öğrencilerin uluslararası yarışmalarda ülkemizi daha güçlü şekilde temsil etmelerini temin etmek amacıyla düzenlenmektedir.
Yarışma Kategorileri
-
Hafızlık Yarışması (Kadın ve erkek öğrenciler)
-
Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması (Sadece erkek öğrenciler)
Kimler Başvurabilir?
-
Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde üniversite öğrencileri
-
1 Ocak 2026 itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olanlar
-
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmayanlar
Başvuru Süreci
Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 02 Ocak – 20 Şubat 2026 tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversitelerin İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi Dekanlıklarına başvuruda bulunacaktır. Bünyesinde ilgili fakülte bulunmayan üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ise kendi üniversite yönetimleri aracılığıyla müracaat edeceklerdir.
Yarışma Takvimi
-
Başvuru Tarihleri: 02 Ocak – 20 Şubat 2026
-
Bölge Yarışmaları: 30 Mart – 05 Nisan 2026
-
Türkiye Finalleri: 04 – 08 Mayıs 2026
Yarışmalar üniversite, bölge ve Türkiye finalleri olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilecek; Türkiye finallerinde dereceye giren yarışmacılara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödüller takdim edilecektir.
Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgiler ve uygulama esasları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan resmî şartnamede yer almaktadır.
İlgili öğrencilerimize önemle duyurulur.
Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız