Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Öğrenci Seminerleri Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

“Öğrenci Seminerleri: Arap Dili ve Belâgati” programı, 15 Nisan 2026 tarihinde İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Seminer kapsamında Selda Duran, “Nesefî’nin Medârikü’t-Tenzil ve Hakâikü’t-Te’vil İsimli Tefsirinde Belâgat Açısından Takdim-Tehirin Amaçları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, klasik tefsir geleneğinde belâgat unsurlarının işlevi ve özellikle takdim-tehir sanatının anlam inşasındaki rolü, örnekler üzerinden ele alındı.

Akademik bir ilgiyle takip edilen seminerde öğrenciler hem klasik metinleri anlama hem de dil ve anlam ilişkisini çözümleme noktasında önemli kazanımlar elde etti. Program süresince yöneltilen sorular ve yapılan değerlendirmeler, katılımcıların konuya olan ilgisini ve etkileşimin düzeyini ortaya koydu.

Yoğun katılımın gözlendiği etkinlik özellikle lisans öğrencileri için ilham verici bir akademik ortam sundu. Seminer, öğrencilerin araştırma motivasyonunu artırması ve bilimsel düşünme becerilerine katkı sağlaması açısından verimli bir şekilde tamamlandı.