Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

“ÜNİDES Projesi” Kapsamında Zorunlu Göç ve İnsan Hikâyeleri Konuşuldu

Dil, Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli olarak yürütülen ÜNİDES Projesi kapsamında 29 Mayıs Perşembe günü saat 12.30’da İlahiyat Konferans Salonu’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte yıllardır süren savaşlar ve zorunlu göçlerin milyonlarca insanı yurtlarından ettiği vurgulandı. Bu insanların farklı coğrafyalarda doğmuş olsalar da aynı gökyüzünü paylaşarak, umutla hayata tutunmaya çalıştıkları ifade edildi. Zorunlu göçün yalnızca fiziksel bir yer değiştirme değil; aynı zamanda hayallerin, anıların, acıların ve umutların da sınırları aşması olduğu dile getirildi.

Özellikle Suriye’den gelen milyonlarca göçmenin ardında bıraktığı hayatlara ve taşıdığı hikâyelere dikkat çekilen programda, bu hikâyelerin artık sadece onlara değil, hepimize ait olduğu vurgulandı.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve destek olan herkese teşekkür ederiz. Bu anlamlı buluşma, toplumsal farkındalık ve empatiyi artırma adına önemli bir adım oldu.

 

♿ Erişilebilirlik Tercihleri Ctrl+Shift+A

🔊 Sesli Okuma (Ekran Okuyucu)
🔤 Yazı Boyutu
100%
↕ Satır Yüksekliği
100%
↔ Harf Boşluğu
100%
🔍 İçerik Ölçeklendirme
100%
Renk & Görünüm
Yazı & Hizalama
Navigasyon & Araçlar