Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemizde “Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Aile ve Din” Konulu Konferans

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 20 Ocak 2022 tarihinde İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda konuşmacı olarak Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Yapıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Aile ve Din” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan’ın yanı sıra İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Yoğun ilgi ile gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Gülmez yaptı.

Merkezin çalışmalarından bahseden Müdür Dr. Öğr. Üyesi Gülmez, konferansa konuşmacı olarak katılan ASBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Yapıcı’ya teşekkür etti.

Dr. Öğr. Üyesi Gülmez’in ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Asım Yapıcı konuşmalarında, kadın ve ailenin tarihsel sürecine ve toplum içindeki önemine değinerek, hikâyeler ve hadisler ışığında örnekler verdi.

Konferans, hediye ve çiçek takdimi ile son buldu.